Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 200 деца от IV клас ще участват в „Бързи и сръчни“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

resized_20151028_150248

Надпреварата стартира днес

Община Варна, дирекция „Спорт“ отново организира детски спортен празник „Бързи и сръчни“. Този път в спортната проява участие ще вземат над 200 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 18 училища от град Варна. Състезанието се явява първи кръг от лига „Бързи и сръчни“ за учебната 2017/2018 година.

Състезанието ще се проведе днес 21 ноември /вторник/ от 15.00 до 16.30 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Проявите от първи кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23, 30 ноември и 5 декември, отново залата на Първа ЕГ.

20170406_151342_resizedПрез месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас и до две резерви, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

А след проявата за деца по повод чествания днес /21 ноември/ християнски празник Въведение Богородично и Ден на християнското семейство, Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Варна ще организират Спортен празник – Семейна надпревара „Бързи и сръчни“ по същото трасе, което бягат децата, но в отбора ще се включат по петима родители. Очаква се в 16:30 часа негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски Митрополит Йоан да приветства присъстващите и ще награди участниците с християнска литература.

Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *