• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Давид Кварацхелия сложи край на кариерата с европейската титла
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  112_1536x2048

  Не изключва да се занимава с мениджърска работа в този бранш, или да получи отговорен ръководен пост

  Давид Кварацхелия, по-известен в автомобилните среди като Давидоне, показа днес в Двореца на културата и спорта спечеления европейски трофей на рали заедно с пилота Пламен Стайков.

  Грузинският навигатор каза, че ралито в Португалия е било много тежко, но те още във втората отсечка са разбрали, че шансовете им за триумфа са огромни, след като натрупват сериозна преднина.

  „Дори когато разбрахме, че водим убедително, Пламен не вдигна крака от газта. Искахме да караме силно и да се доказваме“, коментира Давидоне.

  Той разкри още, че преустановява кариерата си, след като стана държавен, балкански и европейски шампион. „Три са причините да се откажа от спорта. Първо постигнах сериозни успехи, които ме удовлетворяват. По характер съм такъв, че не обичам да повтарям, а това е нивото състезания, на които мога да участвам. Другите са свързани с много пари. Второ, годините си казват думата, и трето – достойно смятам, че трябва да се оттеглиш от това, което си правил“, твърди Давидоне.

  Последният не изключва да се занимава с мениджърска работа в този бранш, или да получи отговорен ръководен пост. „Все още нямам никаква информация. Пламен прие решението ми с мъдрост. Той знаеше предварително. На него му трябва друг навигатор, а той трябва да кара вече в по-сериозно първенство, но за това са нужни огромни пари“, твърди грузинският навигатор.

  Давидоне каза, че другият ни участник на ралито в Португалия Григор Григоров спокойно е можел да стане европейски шампион, но имал проблеми в последната отсечка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg