• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Обучиха 200 души за идентификация на жертви на трафик на хора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  447CB659-377C-4A27-96A2-775E43BF94BB

  Целта на програмата е повишаване на информираността и подобряване на условията за ранна идентификация на жертвите на трафик на хора

  200 души, от които 150 професионалисти – социални работници, доставчици на социални услуги, училищни лекари и медицински сестри, възпитатели, учители, психолози, полицаи и 50 доброволци преминаха обучение по програма за идентификация и и насочване на жертви на трафик на хора. Програмата се реализира от Сдружение „Младежка инициатива за устойчиво развитие“, с финансовата подкрепа на дирекция „Превенции“ към Община Варна.

  Данните бяха изнесени на открито заседание на местната комисия за борба с трафик на хора. Целта на програмата е повишаване на информираността и подобряване на условията за ранна идентификация на жертвите на трафик на хора, подобряване на координацията между институциите и промяна на нагласите и повишаване на съпричастността към жертвите. В рамките на заседанието бяха очертани наблюдаваните тенденции в престъпление „трафик на хора“ и профила на жертвите, настанени в Приюта за временно настаняване на жертви на хора във Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg