Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отличиха млади художници от НУИ „Добри Христов“ с награди
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: НУИ "Добри Христов"
Снимка: НУИ “Добри Христов”

Идеята на конкурса „Моята среща със земята от космоса“ е популяризирането на космическата наука и техника сред учащите се и привличането им като бъдещи специалисти в тази област

Ученици от специалност „Изобразително изкуство“ в НУИ „Добри Христов“ – Варна, участвали и отличени в конкурса за рисунка „Моята среща със земята от космоса“ по проект „Образование по наблюдение на земята за българските средни училища“ EEOBSS на Института за космически изследвания и технологии при БАН (ИКИТ-БАН) получиха своите награди.

Фантазията на младите творци, издигнала ги в космическите висоти, им помогна да превъплътят в творбите си гледката към земята, разкрила се във въображението им. Журито на конкурса, впечатлено от творческия потенциал и професионалните умения на възпитаниците на училището е отличило с първа награда Деница Аронова от VІ клас, с втора награда – Сияна Казанджиева от V клас и с две трети награди – Елица Първанова и Димана Манчева от V клас.

Идеята на проекта е популяризирането на космическата наука и техника сред учащите се и привличането им като бъдещи специалисти в тази област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *