• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 3m/s N
  28 акта съставиха горските стражари за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Североизточно държавно предприятие
  Снимка: Североизточно държавно предприятие

  От началото на ноември са конфискувани 40,1 куб. м незаконно добити дърва

  28 акта и 3 констативни протокола по Закона за горите съставиха през изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. От извършените през периода от 20 до 27 ноември проверки 144 са на обекти за добив на дървесина, 203 – на превозни средства, 279 – на ловци, а 60 – на други физически лица.

  Три каруци и 1,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани при обход на територията на ДГС „Генерал Тошево”. За установените нарушения горските стражари в стопанството са съставили 6 акта.

  Общо 18 акта са съставени при масираните проверки в обхвата на ДЛС „Шерба”, а по два отчитат от ДГС „Омуртаг” и ДГС „Варна”, където са конфискувани 0,5 куб. м дърва за огрев.

  Два констативни протокола са съставени на територията на ДГС „Нови Пазар”, а един – в ДГС „Шумен”.

  От началото на ноември горските стражари към СИДП са извършили 2799 проверки, като са съставили общо 84 акта по Закона за горите и два по Закона за лова и опазване на дивеча. От нарушителите са конфискувани 40,1 куб. м незаконно добити дърва за огрев 12 каруци и 3 моторни превозни средства, отчитат горските стражари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg