Тилърсън: Санкциите срещу Русия няма да бъдат отменени докато не върнат Крим на Украйна

Свят

13-12-2017, 11:19

Снимка:

wikipedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Конгресът не възобнови санкциите срещу Иран

Тилърсън отбеляза също, че Вашингтон трябва да има добри работни отношения с Москва

Санкционният режим по отношение на Русия ще продължи да действа до възстановяването на териториалната цялост на Украйна. Това заяви във вторник Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, в изказване пред форума „Атлантически съвет“, който се провежда във Вашингтон, предава ТАСС, цитирани от „Фокус“.

„Този режим няма да бъде променян, докато руското нашествие в Украйна не бъде прекратено и не бъде възстановена териториалната цялост на тази страна“, подчерта той. Според думите на държавния секретар, „не бива да бъде оставяно без внимание нашествието в чужди страни и завземането на техните територии“. „Именно това е причината за налагането на изключително тежките санкции срещу Русия, въведени от страна на САЩ и Европа“.

Независимо от тези твърдения, Тилърсън отбеляза също, че Вашингтон трябва да има добри работни отношения с Москва: „Ние поддържаме много активен диалог с нашите руски колеги, много силен диалог между въоръжените сили на двете страни, много силен дипломатически диалог. Ние ще продължим да водим този диалог, но, както вече казахме на нашите руски колеги, на нас ни трябват някакви ‚добри новини‘ – трябват ни, за да може тези отношения да допринесат за нещо хубаво. Но в момента нищо такова не се случва. Ние чакаме, чакаме“, заяви той.