Стари гуми ще се събират в район "Младост"

Мисия София

16-12-2017, 06:00

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Целта на инициативата е да се намали замърсяването на околната среда

Столична община, чрез Столичен инспекторат и районна администрация „Младост“ за втора поредна седмица продължават събирането на стари гуми от домакинствата. Това съобщиха от пресцентъра на бщината. Целта на инициативата е да се намали възможността този вид отпадък да се изхвърля безразборно и да не се замърсява околната среда.

На 16 декември и 17 декември /събота и неделя/ от 09.00 ч до 15.00 ч. жителите на район „Младост“ ще имат възможност да се освободят от старите си гуми.

За целта се откриват стационарни пунктове и мобилен пункт.

Пет временни стационарни пункта са разположени на следните адреси: кв. „Горубляне“ – ул. „Цветна градина“ до Стадиона; ж.к. „Младост 4“, ул. „проф. Александър Танев“, терен срещу колелото на автобуси с № 213, 76; ж.к. „Младост 3“, ул. Жечо Гюмюшев“, терен преди пресечката с ул. „инж. Георги Белов“; ж.к. „Младост 1“, ул. „митрополит Серафим Сливенски“ на терен до дърводелски цех; ж.к. „Младост 1“, ул. „проф. Марко Семов“ и ул. „Андрей Сахаров“.

За кв. „Горубляне“ и ж. к. „Младост 2“ има мобилен пункт, работещ по заявка, като на телефон 0882-271-215 може да подадете информация за точния адрес, от които трябва да се вземат гумите.

От проведената инициатива в район „Овча купел“ през изминалата седмица са събрани 960 гуми, предадени от гражданите.

Напомняме, че търговските обекти / автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми/ са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните гуми. Всеки обект, който нарушава разпоредбите на законодателството подлежи на санкция в размер от 1400 до 4000 лв.