Над 70 машини разчистват пътищата в Смолянско

Животът

19-12-2017, 11:48

Снимка:

АПИ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Снежната настилка в областта варира от 4 до 30 см., а температурите варират от – 9 до -1 градуса

Над 70 машини разчистват пътищата в Смолянско от сняг, като обработват и пътните настилки против заледяване, съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление(ОПУ). Заради натрупалия сняг има въведени ограничения за движение на  товарни автомобили над 12 т. с ремаркета и полуремаркета,  по прохода „Превала“ и пътя Доспат-Батак.
Движението в региона се извършва при зимни условия, пътищата се почистват и опесъчават, като над 70 машини работят от около 02:00 ч. през нощта. Няма сигнали за закъсали автомобили или инциденти“, уточниха още от дежурната част на Пътното в Смолян.
Снежната настилка в областта варира от 4 до 30 см., а температурите варират от – 9 до -1 градуса, като по високите части продължава слаб снеговалеж.
По данни на Планинската спасителна служба в Пампорово, температурата в района на хижа „Студенец“ тази сутрин е – 9 градуса, а снежната настилка на този етап там е около 20 см., на  връх „Снежанка“ около 30 см. На прохода „Рожен“ натрупаният сняг е около 7 см, по данни на ОПУ- Смолян.