Ограничават камионите над 12 т по натоваренитe пътища

Животът

22-12-2017, 14:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пияни шофьори се веят по пътищата в Югозапада

От пътната агенция напомнят, че шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия

От днес - 22 декември- последният работен ден преди петте почивни дни за Коледа, от 16:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
От пътната агенция напомнят, че шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри.

От АПИ подчертават, че водачите стриктно трябва да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:
автомагистралите; път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
път I-9 Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път на град София;
път II-99 Бургас - Царево.
По същите направления тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 27 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).