• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  За неправилно изпреварване: Отнемат 10 точки от шофьорите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Радар, полиция, кат
  Идеите за завишаване на санкциите за нарушение са обявени за обществено обсъждане

  Ново завишаване на санкциите за нарушение на пътя готви властта. Една от идеите е за неправилно изпреварване да се отнемат 10 контролни точки на шофьора, вместо досегашните 8.

  10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път. Тези предложения са част от промени в наредбата за контролните точки. Новите идеи са обявени за обществено обсъждане, пише “24 часа”.

  В края на миналата година депутатите решиха, че шофиране в насрещното ще се наказва със 1000 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца. Когато същото нарушение е извършено повторно, глобата е 4000 лв., а книжката ще се взема за 6 месеца.

  В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка. Ако през това време тя им е отнета, този период няма да се причислява към стажа.

  Броят на контролните точки ще се възстановява с 1/3, ако водачът премине допълнително обучение. Това ще може да се случва само веднъж в годината. Точки ще се връщат и ако докаже, че е платил глобите си.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg