• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Полицаите получиха допълнително 100 млн. лева за заплатите си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  полиция

  Още от утре председателят на най-големия полицейски синдикат Валентин Попов ще предложи протестът на униформените да спре временно

  След среща с премиера Бойко Борисов полицаите получиха 100 млн. лв. за увеличение на заплатите си, пише БТА. Още от утре председателят на най-големия полицейски синдикат Валентин Попов ще предложи протестът на униформените да спре временно, като не изключи възможността това да е и за постоянно.

  Днес обаче полицаите все пак ще протестират в София. Малко повече от час всички полицейски синдикати, ръководството на МВР и премиерът коментираха исканията на униформените не само за увеличаването на заплатите им, а и за промяна в наредбата, която определя как месечните им възнаграждения да бъдат формирани.

  Срещата днес бе провокирана от скандала, който започна след свалянето на билборда на СФСМВР в центъра на София. С разрешаването на казуса се зае лично премиерът, който обеща на полицаите безплатен билборд от наетите за европредседателството, но те му го отказаха.

  На срещата е бил обсъден и начинът, по който се охранява границата и се води борба с контрабандата. Добрите постижения и приходите в хазната са още един от доводите протестиращите полицаи да получат допълнително пари, освен вече гласуваните 55 млн. лв.

  Според Галентин Грозев от синдикален алианс “Сигурност” увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството. Срещата между синдикати и ръководство на МВР продължава, за да бъде намерен начин обещаните днес пари да бъдат разпределени така, че да удовлетворят всички. Грозев цитира премиера, че парите не са сделка за спиране на протести.

  Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg