• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дават официален старт на българското председателство на ЕС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  F6F4CED9-8A90-4A2E-B00F-60385B228660

  Властите обещаха да помагат на гражданите и на свой ред ги помолиха да им се обаждат за всеки съмнителен предмет или човек

  При засилени мерки за сигурност страната ни дава официален старт на европредседателството, пише Нова телевизия. Церемонията по откриването ще се състои в Народния театър “Иван Вазов”. Кортежът на членовете на Европейската комисия пристига в 16.30 часа на Летище София.

  Паркирането и придвижването в центъра тази вечер ще бъдат почти невъзможни, предупреди полицията. Столичната община призова хората да ползват градския транспорт.

  Властите обещаха да помагат на гражданите и на свой ред ги помолиха да им се обаждат за всеки съмнителен предмет или човек.

  Преди официалното откриване премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

  На срещата ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Всички официални гости пък ще могат да разгледат интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници.

  През следващите шест месеца в София ще има 460 събития за председателството и ще се наложи да свикнем с отражението им върху транспорта, спорта и културата. В НДК ще продължават концертите и изложбите, но на тях ще се влиза след проверка на скенер.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg