• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 25%
  Вятър: 7m/s NW
  30 акта съставиха за седмица горските
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Североизточно държавно предприятие
  Снимка: Североизточно държавно предприятие

  Задържани са общо 18,7 куб. м дърва за огрев, автомобил, две каруци, моторен трион и друг инструмент за дърводобив

  30 акта и 9 констативни протокола съставиха през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Един от актовете е свързан с нарушение при лов, а останалите са по Закона за горите. Задържани са общо 18,7 куб. м дърва за огрев, автомобил, две каруци, моторен трион и друг инструмент за дърводобив.

  В периода от 8 до 15 януари на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на СИДП са извършени 417 проверки. 108 от тях са на обекти за добив на дървесина, 58 – на превозни средства, 221 – на ловци, а 30 – на други физически лица.

  За незаконната сеч на 6 куб. м дърва за огрев служителите на ДГС „Търговище” са съставили 8 акта. От нарушителите са конфискувани две каруци и инструмент за дърводобив.

  Автомобил и 3 куб. м незаконно добита дървесина са задържани в границите на ДЛС „Балчик”. За установените нарушения горските стражари са съставили 6 акта.

  6 акта и 3 констативни протокола са съставени при проверките на територията на ДЛС „Шерба”. При обход на ловното стопанство са конфискувани 6 куб. м дърва за огрев.

  Служителите на ДГС „Варна” са съставили 2 акта за нерегламентиран добив на 0,7 куб. м дърва за огрев.

  През изминалата седмица в обхвата на ДГС „Генерал Тошево” са задържани 3 куб. м дървесина и моторен трион. За установените нарушения са съставени 6 акта.

  По един акт са съставили и служителите на ДЛС „Тервел” и ДГС „Цонево”, отчитат още от СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg