Възстановиха електрозахранването на над 100 населени места в Североизточна България

Добруджанци

18-01-2018, 13:40

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ниска консумация на ток по Нова година отчита Енерго Про

Най-сложна е ситуацията в областите Добрич и Габрово

Силният вятър, придружен с дъжд и мокър сняг, предизвика редица аварии по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. От сутринта екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха електрозахранването на над 100 населени места в областите Велико Търново, Габрово, Търговище, Варна, и Добрич.

 Ситуацията се развива динамично, влошените метеорологични условия продължават да предизвикват нови повреди. Към 11:00 ч. без ток са 141 населени места в Североизточна България. Най-сложна е ситуацията в областите Добрич и Габрово, където без електрозахранване са съответно 95 и 28 места.

 Всички аварийни екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в засегнатите области са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. В много райони работата на специалистите е затруднена от метеорологичната обстановка, която на места се усложнява.

 ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поддържа постоянна връзка с областните и общинските администрации в Североизточна България за обмен на оперативна информация и синхронизиране на действията. Компанията има готовност да пренасочи при необходимост допълнителни ресурси от хора и техника към райони, където ситуацията е най-усложнена.