54ka с Училище за креативно мислене

Тази вечер в Club The Maze от 19:00 часа

„Училище” може би не е точното определение, защото тук всеки ще може да бъде учител, но и ученик. Училището за креативно мислене ще се провежда един път седмично – Всеки петък от 19 ч. в клуб „The Maze” в Добрич. Говорим за промяна в отношението на творците към работата им, към процеса на създаването на една творба, както и промяна в отношението на творците един към друг, споделя във фейсбук профила си авторът на идеята Димитър Христов.

На срещите, са поканени хора, които любителски или професионално се занимават с визуални и приложни изкуства - художници, фотографи, илюстратори, приложници и други, както и проявяващите интерес към темата. Училището за креативно мислене ще е отворено за участници от всички възрасти. Пространство за онези от творците, които искат да споделят свои проекти, или дори една своя творба. Важното, в случая, е да представят не само крайния продукт, а и елементи от процеса на създаването му. Но всеки може да сподели само толкова, колкото желае. Форматът на всяка една петъчна среща е отворен и гъвкав. Всеки от участниците може да влезе в ролята на лектор, казва Христов.

 Ще се изтеглят теми - предизвикателства, по които всеки може да се включи в следващо издание на проявата. Замисълът е да се предадат и споделят знания, умения и разсъждения, които в обичайния формат на тематична лекция не могат да се обхванат. Затова заниманията в Училището за креативно мислене ще бъдат един постоянно развиващ се процес, при който присъстващите получават информация как се създава собствен, уникален и разпознаваем стил, както и да се научат да говорят за творчеството си.

Друг аспект на заниманията е да се получи едно взаимно вдъхновяване – среда, в която творци ще бъдат насърчавани и подкрепяни. Защото всеки един артист има нужда от подкрепа, убеден е инициаторът на идеята.