Гришо: На корта си сам, това е най-големият урок

Винаги трябва да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш

„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на сърце. Нещата вкъщи винаги са по-добре”, заяви Григор Димитров в интервю за Нова Телевизия. Той даде ексклузивно интервю, в което говори за последните месеци, за представянето си на "Australian Open" и за уроците, които вече е научил.

„Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100%, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас”, разказа Гришо.

За спомените си от Финалите на АТР в Лондон, Димитров сподели: „Това беше един от най-специалните моменти. Имаше толкова много знамена и хора. Не очаквах да стигна до финала, имахме съвсем други цели. Преди финала усетих тази любов. Тази подкрепа ти дава толкова много сила и обединение, усещаш, че играеш с тях и това допринесе за победата”.

Той коментира и проблемите си с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове без да играе най-добрия си тенис: „По време на мача опитваш да промениш движението, за да вкараш първи сервис. Все пак нямах чак толкова лошо представяне в Австралия, борех се да спечеля без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дават по-голяма увереност. Има място за подобрение. Представи си какво става, ако играеш по-добре?”

„Винаги трябва да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш. Няма значение кой си в ранглистата. Трябва да си човекът, който си. Ти си в светлината, в която всеки те познава. Следствието е ранглистата”, казва с увереност Григор Димитров.

„Имаше някои моменти, в които не се получаваха нещата. Просто му казвах (на Дани Валверду б.р.), че се опитвам. Има добро разбирателство между него и мен. А големият извод е, че когато си на корта, разчиташ само на себе си. Всеки има своя талант. Въпросът е да го намериш. Когато си в корта, няма на кой друг да разчиташ освен на себе си. Там е най-големият урок за мен”, каза още Григор Димитров.