• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Редки тъпанари

  67685.w470

  криминална комедия
  По филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители”
  Режисьор: Теди Москов
  Сценограф: Виолета Радкова
  Музика: Пламен Мирчев – Мирона

  С участието на: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли, Александър Сано, Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Петя Венелинова, Ивайло Спасимиров, Александър Узунов.

  Спектакълът, “Редки тъпанари” е театрална версия на филма на Марио Моничети “Неизвестни извършители”. Съжетът е силно комедиен и разклива трогателните опити от група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им.

  Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си.

  Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме.
  Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и “престъплението на века”.

  Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история. Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по-лоши от тях.

  Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора.

  Между Италия през 50-те години на миналия век и България в наши дни има някаква “роднинска” близост.
  Теди Москов

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg