• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Прелестите на изневярата

  70166.w470

  Комедия от ВАЛЕНТИН КРАСНОГОРОВ

  Превод Добринка Стефанова
  Режисьор Костадин Бандутов
  Сценография и костюми Петър Митев

  Участват:
  Той-Валентин Митев
  Тя – Веселина Михалкова
  Тя -Цветина Петрова
  Тя – Гергана Арнаудова
  Той- Димитър Мартинов
  Тя – Биляна Стоева
  Той – Константин Соколов
  Той -Валери Вълчев
  Тя – Милена Кънева
  Той – Свилен Стоянов

  Руският автор Валентин Красногоров е познат като майстор на елегантната съвременна комедия. Той владее жанра във всичките му нюанси – хумор, ирония, парадокс. С тънко познаване на човешките слабости той представя няколко двойки, за които изневярата носи далеч не толкова прелести, колкото са очаквали…
  В режисьорската си концепция за „Прелестите на изневярата” Костадин Бандутов тръгва от следните разсъждения: „Когато няма кой да те стопли вкъщи, търсиш топлина навън. Изневярата винаги започва на подсъзнателно ниво, тръгваш към нея и едва по-късно осъзнаваш, че се намираш на кръстопът и не знаеш накъде да поемеш.
  Сложно и не непременно негативно явление, изневярата съдържа в себе си доза приключенски дух и ако имаш повече опит, започваш да се плашиш от неизвестното или от това, че нещата се повтарят.
  Затова комедията „Прелестите на изневярата” не се занимава със самата изневяра, а с тревогите и въпросите, свързани с нея. Избрал нестандартен и нетипичен подход, авторът се фокусира върху героите, които изневерявайки, се борят помежду си, а после и със самите себе си. Те търсят доверие, но се страхуват, колебаят се и всеки очаква другият да направи първата крачка.”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg