• Варна
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s E
  8 млади юристи започнаха стаж в Окръжен съд-Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  600A684F-935C-4A4F-B26E-01BC6BA905C1

  Те ще трупат впечатления и опит за организацията и дейността на органите на съдебната власт, и ще се запознават с механизма на постановяваните от тях актове

  Осем стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен съд – Варна, след като са завършили специалността “Право” в различни университети. Те получиха стажантските си книжки от председателя на Окръжен съд – Варна и административния секретар на съда.

  В продължение на половин година съдебните-кандитати ще трупат впечатления и практически опит за организацията и дейността на органите на съдебната власт, и ще се запознават с механизма на постановяваните от тях актове. В задължителния стаж е предвидено да се запознаят и с дейността на адвокатите и нотариусите.

  На всеки постъпил стажант-юрист председателят на съда определя съдия-ръководител от състава на съдиите в Окръжен съд – Варна, които следва да запознаят юристите с работата по граждански, наказателни и търговски дела. През периода съдиите-ръководители възлагат изготвянето на проекти за съдебни актове, консултират и контролират провеждането на стажа.

  „Възползвайте се от това време, което е шанс да трупате впечатления и практически опит. Те ще ви бъдат много полезни, когато започнете работа и влезете в съдебна зала“ прикани младите юристи председателят на Окръжен съд – Варна Марин Маринов. Административният секретар на съда Красимир Чернев подчерта, че по време на стажа, магистратите ще получат подкрепата, от която имат нужда, за да бъде стажът максимално полезен за тях.

  В края на стажа се полага изпит за придобиване на юридическа правоспособност.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg