Д-р Денислава Ангелова: Бъдещето на Плевен е в нашите деца

Тя обеща подкрепа към всеки български град и училище, които пожелаят да основат следващия гвардейски ученически отряд

Вторият у нас ученически гвардейски отряд получи своето осветено знаме на 9 февруари във Военен клуб - Плевен. Младите гвардейци на ОУ "Д-р Петър Берон" са различни ученици, общото между тях е, че всички са много дисциплинирани и с висок успех, защото именно това е едно от условията да бъдеш гвардеец. 

Димана, Георги и Никол са трима от гвардейците в отряда на плевенското училище, те са между 3-5 клас и са преминали обучение, което е продължило три месеца. "В училищния салон, след училище три месеца сме тренирали", споделиха децата в студиото на "Денят ON AIR".

Д-р Денислава Ангелова, учредител на асоциация "Докосни дъгата", е организатор на цялата инициатива и каза, че е изключително благодарна на първия гвардейски ученически отряд, който се намира в град Кърджали, в езикова гимназия "Христо Ботев". 

"10 години тези млади гвардейци ме правят съпричастна към техните мероприятия", подчерта д-р Ангелова пред Bulgaria ON AIR. Тя обясни, че след това се е срещнала с директорката на ОУ "Д-р Петър Берон" в Плевен Ваня Дражева, която е споделила идеята гвардейски отряд да има и в учебното заведение, което тя управлява. 

"Направихме го, защото сметнахме, че е дошъл моментът, в който Плевен да има своите гвардейци. Ценностите на националната гвардейска част доста често си ги споменаваме - да сме храбри, да сме силни, да сме достойни. Чест, дълг, вяра в родината. Исках да го направя в родния си град, за мен беше важно да поставя началото на тази инициатива", сподели д-р Ангелова, изказвайки отново благодарност към бригаден генерал Илко Йорданов и целия личен състав на Националната гвардейска част.

"Плевен има бъдеще и бъдещето е в нашите деца. В тези деца, които видяхте, и в много оше като тях. Защото в тях има една непримиримост, те искат да се развиват, искат да обичат", категорична е тя.

Бероновци" развяха осветеното знаме на гвардейския си отряд (Галерия)

"Много сме горди и за нас е чест вторият в България гвардейски отряд да бъде в ОУ "Д-р Петър Берон". Преди три години при нас започна да функционира клуб "Млади възрожденци". По време на едно тяхно участие в София на национална среща на всички клубове те имаха възможност да се докоснат до гвардейците, да ги видят пред президенстството. Това им направи изключително впечатление. Когато се върнаха от тази среща, имаше пламъчета в очите им и може би тогава беше зараждането на тази идея", разказа директорката в ефира на "Денят ON AIR". Г-жа Дражева призна, че е много трудно да се осъществи подобно нещо, но благодарение на съдействието на д-р Денислава Ангелова идеята вече е факт.

Д-р Ангелова пък обеща подкрепа към всеки български град и училище, които пожелаят да основат следващия гвардейски ученически отряд.