Израел е нанесъл ракетен удар по военна позиция в центъра на Сирия

Сирийските сили за противовъздушна отбрана са открили огън по въздушните цели и са поразили няколко самолета на противника

Израелските военновъздушни сили са атакували днес една от военните бази в централния военен окръг на Сирия, съобщи източник от сирийското военно командване, цитиран от ТАСС, която се позовава на агенция САНА.
    В съобщението на САНА е посочено, че Израел "е извършил нов акт на агресия против Сирия".
    Сирийските сили за противовъздушна отбрана са открили огън по въздушните цели и са поразили няколко самолета на противника, отбелязал източникът.
    На 7 февруари израелски самолети нанесоха ракетен удар от въздушното пространство на Ливан по околностите на Дамаск, припомня ТАСС. Сирийското командване окачестви това нападение като "опит да се повдигне моралният дух на терористичните формирования след поражението, което са им нанесли сирийските въоръжени сили".
    По израелския изтребител Ф-16 днес са били изстреляни няколко зенитни ракети от сирийската противовъздушна отбрана, се казва в комюнике на пресслужбата на израелската армия, изпратено в представителството на ТАСС в Тел Авив.
    Израелското военно командване заяви, че само един от неговите самолети е бил ударен, докато е извършвал мисия срещу ирански цели в Сирия, откъдето е изстрелян дронът, навлязъл в израелското въздушно пространство, предаде Ройтерс. Така то отрече твърденията на сирийската армия, че е бил улучен повече от един самолет.
    "Всичките се върнаха благополучно, с изключение на един, който се разби в Израел", изтъкна подполковник Джонатан Конрикус.
    Дронът, навлязъл в израелското въздушно пространство, е бил свален с израелски военен хеликоптер.
    "Иран е отговорен за това тежко нарушаване на израелския суверенитет", подчерта Конрикус, цитиран от АФП, пише БТА.