• Варна
  5°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 9m/s W
  Българското море “солено”, но качествено през това лято
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Плаж туристи

  Почивка за четирима за 7 дни = около 2200 лева

  С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

  Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята “Монитор”.

  От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

  Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

  И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

  Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg