М. Стоянова: Многогодишната финансова рамка преди всичко е сбор от политики

Политика

20-02-2018, 11:33

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Л. Павлова: Трябва да дебатираме по многогодишната финансова рамка на ЕС

Трябва да се търси баланс между традиционните политики и новите - такива като Европейския фонд за отбрана

За България е важно да бъде запазено финансирането на традиционните политики за кохезия и обща селскостопанска политика. Те са важни за сближаването и насърчаването на икономическия растеж. Това заяви в Брюксел народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, която участва в среща между политическата група на ЕНП с представители на националните парламенти от партиите-членки на ЕНП, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

Менда Стоянова коментира, че трябва да се търси баланс между традиционните политики и новите такива като Европейския фонд за отбрана, Дигиталния пазар и др.

„Необходим е консенсус за целите, които искаме да постигнем в общия ни европейски дом. Многогодишната финансова рамка преди всичко е сбор от политики, а после пари и разпределението им. Като председател на Съвета на ЕС, България ще положи усилия за постигането на значителен напредък в разговорите за Многогодишната финансова рамка, защото в противен случай рискуваме забавяне и загуба на 1-2 години от новия програмен период“, отбеляза председателят на Комисията по бюджет и финанси.