В община Добричка ще бъде открито първото средно училище

Обединеното училище в село Карапелит се преобразува в Средно училище "Никола Вапцаров"

В Добричката община се открива първото средно училище, което ще отвори врати за новата учебна 2018-2019 година, съобщават от кметската управа, цитирана от БТА. Издадена е заповед от министъра на образованието и науката. С решение на общинския съвет Обединеното училище в село Карапелит се преобразува в Средно училище "Никола Вапцаров".
Новият статут на учебното заведение е шанс за всички ученици в Карапелит и близките села, включително от най-бедните слоеве и етническите малцинства, да не отпадат от образователната система и да продължат обучението си до дванадесети клас, като придобият и професионална квалификация. В училището вече е разкрита паралелка по професията "Работник в хранително-вкусовата промишленост", посочват от общината.
Училищната сграда в Карапелит е санирана, разполага с 12 добре обзаведени класни стаи и кабинети, физкултурен салон, спортни площадки и други. В училището е осигурена база за обучение по информационни и комуникационни технологии, има и капацитет за професионално обучение, отбелязват от кметската управа.