На церемония връчиха специалните стипендии „Черноризец Храбър“

Мисия Пловдив

24-02-2018, 11:00

Снимка:

Средно училище „Черноризец Храбър“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

8 ученици имаха честта да бъдат отличени със специалните стипендии „Черноризец Храбър“

За осма поредна година Средно училище „Черноризец Храбър“  връчи специалните едноименни стипендии, учредени от учебното заведение като награда за най-изявените ученици. Стипендиантите са от паралелките с професионално обучение по специалностите „Публична администрация“ и „Предприемачество и бизнес“. Те бяха телевизионни звезди през изминалата учебна година и в своите представяния доказаха категорично високото ниво на своята работа и постижения. Наградените са отличници, без нито едно отсъствие през първия срок и с изяви в олимпиади и състезания, в инициативи, издигащи авторитета на училището. Стипендията е в размер на 100 лева. 8 ученици имаха честта да бъдат отличени със специалните стипендии „Черноризец Храбър“ през юбилейната 40-та годишнина от основаването на училището, заяви директорът на учебното заведение Елена Кисьова.
Сред официалните гости на празника бяха народният представител Теодора Халачева, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, представители на академичната общност, на училищното настоятелство и др.
Учениците от 2-ри „Е“ клас, 7-ми „Б“ клас и ученик от 7-ми „А“ клас получиха награди от обявената кампания за добротворчество от Ученическия парламент. Проектът за добротворческа дейност на Ученическия парламент при СУ „Черноризец Храбър“ за периода 2017-2018 г. е изготвен въз основа на опита на учениците в областта на благотворителността и творческите инициативи. Той предвижда включване в широк спектър от изяви и организиране свободното време на учениците за създаване на условия за тяхната публична изява, инициатива и творчество.
Поздравления към гостите отправиха учениците от паралелките, изучаващи руски, испански и английски език.  На сцената учениците от СУ „Черноризец Храбър“ представиха  причините, мотивирали ги да изберат чуждоезиковото обучение в училището. В последните години СУ „Черноризец Храбър“ придоби облика на училище за изучаване на чужди езици, бизнес и финанси, туризъм.