С възстановка Каварна отбеляза 140-та годишнина от Освобождението на България

Мисия Каварна

03-03-2018, 14:23

Снимка:

Община Каварна

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Каварна участва в най-голямата туристическа борса в Румъния

Венци и цветя бяха поднесени пред Костницата на войните

Възстановка на събитията от освобождението на Каварна представиха днес членовете на Регионален клуб „46-ти Добрички пехотен полк” към Националното дружество „Традиция”, по случай 140-та годишнина от Освобождението на България.

И тази година каварненци се събраха на площад „Защитата на Каварна”, за да отдадат почит към загиналите за освобождението на България и да отбележат националния празник на България.

 „Трети март е свещена дата в нашата история. На този ден, преди 140 години, България и нейният смел народ възкръсват за нов живот.

Нов живот, постигнат с целенасочена и упорита работа от страна на хиляди българи на територията на държавата и такива, емигрирали навън и осигуряващи помощта на околните на Османската империя освободени народи. От тайните полиция и поща, организирани от Васил Левски, до делегациите, пратени из Европа да пледират за наложителността от промяна, от Освобождение на България. Поклон пред паметта на загиналите за свободата на Родината!

Да пребъде България!

 Честит празник!“ каза в словото си кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева.

Венци и цветя бяха поднесени пред Костницата на войните, загинали за за освобождението на Каварна, в Градския парк.

За празничната атмосфера днес в града допринесоха патриотичните песни, в изпълнение на децата от Вокална академия “Каварна“,  детски народен хор „Шарено коланче“ и детски фолклорен ансамбъл „Бизоне“.