Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Девето издание на Девето издание на София филм фест във Варна започва през март във ВАРНА започва през март
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Филми с награди от Кан и Берлинале в тазгодишната селекция


От 16-ти до 23-ти март 2018г., в залите на Фестивален и конгресен център ще се проведе деветото издание на София Филм Фест във Варна.

В рамките на десет дни фестивалът ще предложи на своите верни фенове 18 от най-новите световно признати ленти на голям екран. Откриването ще се състои на 16-ти март от 19:00 часа с първия филм, предвиден в програмата – големият победител от 30-ите Европейски филмови награди и носител на Златна палма от Кан – „Квадратът“ на Рубен Йостлунд. По традиция прожекцията ще бъде последвана с парти във фоайето с музика на живо.

Варненската публика ще има шанса да се наслади на хитови заглавия, постигнали невероятен успех на едни от най-престижните кинофестивали в света. В селекцията на София Филм Фест във Варна 2018 присъстват ленти като: „Проектът Флорида“ с участието на удостоения с наградата Златна мечка на Берлинале за цялостен принос в киното – Уилям Дефо, както и филма – носител на наградата на журито от фестивала в Кан – „Нелюбов“ на Андрей Звягинцев.

Сред избраните филми заслужено намират мястотото си и страстната история „Песента на скорпионите“, фантастиният „Луната на Юпитер“, както и българският „8’19” от талантливите режисьори Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, и номинираният за Оскар Теодор Ушев, състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, реализирани от 6 различни екипа. Варненската следа ще бъде оставена от документалния филм на Павлина Иванова – “Синко мой”, посветен на емблематичния за града ни музикант Миро Морски. „Синко мой” е история за неспокойния син, отдадения музикант и помъдрелия баща, които живеят под една шапка.

Тазгодишното издание на София Филм Фест във Варна впечатлява с разнообразна селекция, обединяваща признати заглавия с различен поглед върху вечни проблеми.

Билетите са в продажба касите на ФКЦ на редовна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Пълната програма, както и допълнителна информация на страницата на събитието тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *