Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ученици от 17 школа ще мерят сили в “Бързи и сръчни”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

20170422_104512_resized

Надпреварата е за деца от четвъртите класове

Около 180 ученици от 17 училища от град Варна ще вземат участие в спортен празник „Бързи и сръчни” за ІV клас, който ще се проведе на 7 март /сряда/ от 15 до 17 ч. в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. Състезанията са част от стратегията на Община Варна за развитие на детско-юношеския спорт и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Отборите на училищата се състоят от 5 момчета и 5 момичета /и до 2 резерви/ за всяка възраст. Трасето се състои от маршрут, което включва – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина около 20 метра.

Графика за провеждане на „Бързи и сръчни” следващите възрасти е следния:
– 13 март /вторник/ III клас „Бързи и сръчни”
-15 март /четвъртък/ II клас „Бързи и сръчни”
-20 март /вторник/ I клас „Бързи и сръчни”

През месеците април и май са заложени и финалните кръгове, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди, осигурени от Община Варна

Инициативата на Дирекция „Спорт” е дългосрочна и насочена към развитие на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *