До 2 години затвор грозят момичето, удушило бебето си

Крими

08-03-2018, 12:13

Снимка:

Кадър: Нова ТВ

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Родилката с удушеното бебе вече е обвиняема за убийство на новородена рожба

Тя ще бъде съдена за убийство, а бащата на бебето – за това, че живее с непълнолетна

16-годишната родилка от Казанлък, която е заподозряна, че е удушила бебето си, и 23-годишният й приятел, ще бъдат съдени. Тя - за убийство, а той - защото живее с непълнолетна.

„Бащата е оказал пълно съдействие на разследването. Той е очевидец на деянието. Неговите показания се подкрепят и от призната вина на майката”, заяви пред NOVA TV районният прокурор Таня Иванова.

„Бащата е имал намерение да отглеждат съвместно детето и не е допускал, че ще се стигне до този край”, разказа още прокурор Иванова.

Началникът на отдел „Закрила на детето” Даниела Русева заяви, че досега не е постъпвал сигнал за непълнолетната Петя.

„Първият сигнал за нея е подаден от родилното на 6-и март. Тя е постъпила за лечение и се установява, че е прясна родилка, а постъпва без новороденото”, заяви Даниела Русева. „До момента като информация сме събрали, че Петя е добра ученичка, редовно посещава училище, проведени са разговори с класния ръководител, не е имало индикации за подаване на сигнал в отдел „Закрила на детето”, заяви Русева.  

„Обвиняемата е привлечена за извършено умишлено престъпление. Тъй като е непълнолетна, се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години. Същата е признала вината си, определена ѝ е мярка за неотклонение”, заяви прокурор Иванова.

 

Предстои да ѝ бъде забранено напускането на държавата.

„Бащата пък ще бъде съден за това, че живее с непълнолетна”, обясни районният прокурор.

Предстои изготвянето на психиатрична експертиза на младата майка.