• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Емирът на Катар на посещение у нас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани

  Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани ще бъде на държавно посещение в България по покана на президента Румен Радев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

  Перспективите за последващо развитие на двустранните отношения между България и Катар и задълбочаването на връзките между инвестиционните, бизнес и академичните среди на двете държави, ще бъдат сред акцентите в разговора на двамата държавни глави. На срещата на “Дондуков” 2 се очаква да бъдат обсъдени и бъдещи партньорства в областите на икономиката, енергетиката, селското стопанство, транспорта, търговията и туризма.

  Церемонията по официалното посрещане на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани ще се състои пред сградата на президентската институция. Двамата държавни глави ще имат среща “на четири очи”, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Катар.

  В рамките на посещението на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани ще се проведе Българо-катарски бизнес-форум с участието на над 60 представители на компании от Държавата Катар. В програмата на държавното посещение е предвидено да бъдат подписани редица документи за двустранно сътрудничество в областта на предприемачеството, образованието и науката, енергетиката, младежта и спорта.

  По време на визитата си в България шейх Тамим бин Хамад Ал Тани ще разговаря и с министър-председателя Бойко Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg