• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  На 100 жени – 106 мъже
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  жена, грим, огледало

  Вижте интересни факти

  По случай вчерашния Международен ден на жената – глобално честване на постиженията на представителките на нежния пол, който тази година е под мотото “Да подпомогнем прогреса”, в. “Дейли експрес” публикува редица интересни факти:

  – По света на всеки 100 жени се падат по около 106 мъже. Заради тенденцията представителките на нежния пол да живеят по-дълго, този процент се увеличава с възрастта. Над 65-годишна възраст на всеки 100 жени се падат едва по 76 мъже. Жените живеят средно с между две и пет години повече от мъжете, като това е валидно за всяка страна в света.

  -По-голямата продължителност на живота не е “резервирана” само за жените – женските орангутани и шимпанзета също надживяват мъжките.

  – Най-висок е процентът на мъжете в Катар – на една жена се падат по 2,87 представители на силния пол.

  – Най-висок е процентът на жените на Северните Мариански острови – на една представителка на нежния пол се падат едва по 0,77 мъже.

  – На всеки 90 секунди някъде по света умира бременна жена или родилка.

  – До 1922 г. във Великобритания съществува закон, според който жената е била считана за невинна, ако извърши престъпление в присъствието на съпруга си, защото се предполага, че той я е принудил.

  – Отоплителните уреди в автомобилите, съдомиялните машини, циркулярът, шоколадовите бисквити и хартиените торбички с правоъгълно дъно са изобретени от жени.

  – Средностатистическата британка притежава 19 чифта обувки.

  – Жените за първи път започват да носят обувки на високи токчета по примера мъжете, които през 17-и век се обуват по този начин, смятайки, че това е признак за висок статут и мъжественост.

  – Порнографията през 19-и век отново връща на мода сред жените обувките на висок ток.

  – Думата “вагина” е използвана за първи път във филм през 1946 г. в продукцията “История на менструацията” на “Дисни”. Филмът обяснява месечния цикъл и предлага съвети, които да помогнат на жените да се преборят с чувството за самосъжаление.

  – Средната стойност на вагиналната киселинност е 4,5 pH – колкото тази на домат.

  – В древните Египет, Гърция и Япония жените са използвали омекотен папирус, марля, увита около дървесина и хартия, за да попиват менструалното кървене.

  – Женският клитор се развива през целия живот. Това означава, че много дами, прехвърлили 40-те и 50-те години, изпитват по-силни оргазми, отколкото през тийнейджърските си години и след 20-годишна възраст.

  – Някои жени се раждат с две матки. Състоянието е известно като Uterus didelphys. Често е съпътствано и от наличието на две вагини.

  – През 16-и век във Франция жените са могли да обвиняват съпрузите си в импотентност като мотив за развод. Обвинените мъже е трябвало да се доказват в обществен процес чрез успешно семеизпразване.

  – Законопроект, представен през 1770 г. в британския парламент предвижда всяка жена, носеща грим, да бъде наказвана за вещерство.

  – Два от най-високите документирани коефициенти на интелигентност принадлежат на жени.

  – Въпреки че мъжкият мозък е с 9 процента по-голям от женския, броят на мозъчните клетки и при двата пола е еднакъв.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg