Нешка Робева: У нас не всяка добра гимнастичка има възможност да се състезава

Спорт

11-03-2018, 10:14

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Злато за гимнастичките ни на Гран при в Москва

Тя признава, че се чувства нежелана в България, но чувства, че има сили и желание да работи

„Не на всяко дете у нас се дава възможност да се състезава. Няма селекция. Гимнастичките от националните отбори не се избират, а се посочват. Победителите от национални първенства не се приемат с мотива, че не отговаряли на международните стандарти”. Това каза в ефира на Нова Телевизия треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева.

Тя вече е наставник на германския национален тим. Категорична е обаче, че продължава да работи за българския спорт чрез децата на „Левски”. „Смятам, че те ще влязат в национален отбор рано или късно”, смята Робева.

Тя признава, че се чувства нежелана в България, но чувства, че има сили и желание да работи. Затова приела предложението, дошло от Германия. „Направих две композиции за тях, но не смятам, че са готови за голямо състезание”, казва още Робева. По нейно мнение тимът е „закаран до дъното” от предходната си треньорка, която също е българка.

„За миналата година те са на последно място в Европа. Сега работят много сериозно, и то по руски модел”, каза още треньорът.