Конференция за иновации и регулация в IT сектора в София

Животът

26-03-2018, 12:52

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

В първия ден на форума ще се дискутират възможностите за инвестиции и иновации

Възможностите за инвестиции и иновации в България и ЕС, предстоящите регулации в общността и по въпросите на киберсигурността ще се обсъждат на Международната конференция IT Hub Connect 2018. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството по европредседателството.

Тя ще се проведе на днес и утре в София Тех Парк под патронажа на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, а нейни организатори са Американската търговска камара в България и Индийско-българската бизнес камара.

В първия ден на форума ще се дискутират възможностите за инвестиции и иновации в България и Европейски съюз, като ще се постави ударение върху възможността за интензифириране на сътрудничеството в ИТ-сферата между България и Индия, и върху разпознаването на нашата страна като врата за Индия към Общия дигитален европейски пазар.

Фокусът във втория ден на форума ще се постави върху предстоящите регулации в ЕС и върху въпросите на киберсигурността. В панелите ще участват представители на дигиталните агенции на ЕС, на ИТ-бизнеса в сферата и експерти.

Очакваните над 350 делегати за двата дни на конференцията са представители на държавните и местни институции у нас и от Югоизточна Европа, на регулаторните органи, консултанти, адвокати, специалисти в дигиталната икономика, от академичната общност, предприемачи и собственици на стартъпи, инвеститори в дялов и рисков капитал, експерти. Сред гостите ще бъдат и много от членовете на Американска търговска камара в България и на Индийско-българската бизнес камара.