Илиана Раева за победата: Показахме на какво сме способни

Животът

01-04-2018, 13:41

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът присъства на откриването на Световната купа по художествена гимнастика

Българският ансамбъл остави публиката в София без дъх

Безапелационна победа на ансамбъла ни по художествена гимнастика на световната купа в София. Момичетата постигнаха изключително висока оценка - над 20 точки в многобоя и взеха златен медал. Илиана Раева коментира, че те вече са надминали успехите на поколението, останало в историята като златните момичета на България.

Българският ансамбъл остави публиката без дъх. А постижението си в многобоя - без конкуренция.

„На този етап, знаете, че аз не си позволявам да говоря такива гръмки неща, но има един отбор: България и всички останали, много сме силни, брутално силни сме”, коментира пред Нова Телевизия Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Две от гимнастичките - Елена Бинева и Лаура Траатс не могат да се държат на краката си от болка заради травми. „Когато играем на терена, ние мислим само за съчетанията и болките и травмите, които са извън терена, ги оставяме там”, казва Лаура Траатс.

„Когато имаме такива трудности знаем, че след това ставаме по-силни”, казва Елена Бинева.

„Когато минаваме през Ада, винаги краят е Рая”, коментира Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

„Много сме щастливи наистина, най-вече сме щастливи затова, че успяхме да се преборим с всичко, и да покажем на какво сме способни и че хората ни харесаха”, коментира Симона Дянкова.

Днес ще играят отново, във финалите на отделните съчетания. В индивидуалното представяне днес продължават Катрин Тасева и Боряна Калеин.