В парк „Лаута“ кметът Иван Тотев даде старт на пролетното залесяване

Мисия Пловдив

02-04-2018, 17:15

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сто чинара за по-малко от час бяха засадени при поредното залесяване на „Лаута“

„До края на годината започналото през есента на 2014-а разширение на парка ще надхвърли 75 декара, но няма да спрем дотук, а ще продължим да озеленяваме нови общински терени“, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който по традиция засади първото ново дръвче и даде официалния старт на пролетната залесителна кампания в целия град.

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров благодари на инж. Тотев, че именно по негова идея се осъществява безпрецедентното разширение на парка, което се прие радушно както от гражданите, така и от представители на бизнеса, които с дарителски акции допринасят за озеленяването на района.

„Осветена пешеходна алея вече свързва два от кварталите на района, засадените наесен около  нея 200 декоративни дръвчета  вече цъфтят. Предстои да направим алеи и да поставим пейки. Предвиждаме скоро да изградим детска площадка, игрище за волейбол и федербал, както и други атракции“, посочи Костадин Димитров.

„Засадихме стотици дървета местни видове – чинари, явори, липи, ясени, явори и др. Направихме поливна система, която гарантира доброто им развитие, и продължаваме да надграждаме“, каза директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев благодари на волейболистките от „Марица“, баскетболистите от „Академик Бултекс 99“, лекоатлетката Габриела Петрова и състезателката по спортна аеробика Ана-Мария Стоилова от клуб „АМД“, които лично засадиха дръвчета в разширението на парк  „Лаута“.

В залесяването се включиха също районни кметове, директори на общински предприятия, представители на други институции и граждани.