Пресиян Коев започна курс за треньори на професионални състезатели на ITF – ниво 3

Заниманията ще се проведат в рамките на шест поредни седмици

Пресиян Коев  отговорник развитие към БФТенис започна курс на обучение за треньори на професионални състезатели на ITF – ниво 3. Коев е първият български специалист който има възможност да изкара най-високото ниво за треньорско обучение на Международната федерация по тенис.

Заниманията ще се проведат в рамките на шест поредни седмици /шест модула от по една седмица/.

Отделните части на курса имат следните насочености :

-         Стратегия и Тактика

-         Биомеханика и Техника

-         Физическа подготовка

-         Психология

-         Професионално развитие

-         Методология на обучение

Мястото на провеждане е центъра за развитие на ITF във Валенсия (Испания). Обучението ще се води от водещия автор на тенис литература в света Мигел Креспо, който е директор по научната дейност на ITF.


Практическата част пък ще се проведе във водещата академия в Испания за женски тенис „Панчо Алварино“, чийто основател е треньорът извел Динара Сафина до Топ 10 в света и спечелил първата за Испания Фед Къп през 1991 г. В курса ще участват пет тенис специалисти от целия свят, а поканите за участие са индивидуални.

Част от обучението на курсистите ще бъдат срещите им с водещи тенисисти и треньори в съвременния тенис по време на събитията Испания-Германия (Дейвис Къп), Испания – Парагвай (Фед Къп), Мастърс турнира за мъже и жени в Мадрид, АТП 500 турнира в Барселона и други.

Обучението за най-високото ниво на тенис обучение /ниво3/ се финансира по програмата на Олимпийска солидарност на Международния олимпийски комитет. Участието на Пресиян Коев се осъществява със съдействието на БФТ и БОК.