С церемония и залесяване в „Тракия“ дадоха старт на Седмицата на гората в Пловдив

Мисия Пловдив

05-04-2018, 10:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наградени бяха избраните за „Лесовъд на годината- 2017” , „Служител по контрола – 2017” и „за цялостен лесовъдски принос”

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и директорът на Регионалната дирекция на горите /РДГ/ в Пловдив инж. Мирослав Димитров откриха обновената паметната плоча в чест на 130 години от създаването на горската служба в Пловдивския регион.

Това стана по време на официална церемония в Парка на репресираните, с която беше открита „Седмица на гората – 2018” под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа ”.
Наградени бяха избраните за „Лесовъд на годината- 2017” , „Служител по контрола – 2017” и „за цялостен лесовъдски принос”. На I- во място за „Лесовъд на годината – 2017 г.” беше награден инж. Никола Каварджиков – гл. експерт в РДГ – Пловдив, а приза „Служител по контрола – 2017 г.” грабна Радко Арнаудов– горски инспектор в РДГ – Пловдив. Плакет и грамота за цялостен лесовъдски принос получи инж. Петър Райчинов – дългогодишен Директор на ДГС Хисар.
В парка около паметната плоча бяха залесени кавказка, испанска ела и хималайски кедър, както и декоративни храсти.