Оставиха в ареста 38-годишен мъж за кражба, извършена в опасен рецидив

Крими

06-04-2018, 14:45

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха крадец на скъп телефон от магазин за дрехи в Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък

Вчера, 5 април 2018 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Сергей И., на 38 г., привлечен като обвиняем за това, че на 5 февруари 2018 г., в условията на опасен рецидив, е отнел чужда движима вещ- мобилен телефон на стойност 180 лв от владението на С.Д., на 56 г., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвои,– престъпление по чл.196 ал.1 т.1 вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.29 ал.1 б.А и Б от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият Сергей И. е извършил кражбата на телефон от рафт, разположен под витрина на магазин за дрехи. Отнетия мобилен телефон бил оставен на видимо място за клиентите на магазина. Обвиняемият Сергей И. постоял около 10 минути и разглеждал стоката, като в един момент взел телефона и побягнал в неизвестна посока. Същият ден предложил на свой познат – таксиметров шофьор да закупи телефона, но той му отказал. Свидетелят му помогнал, като представил документа си за самоличност при залагането на телефона в заложна къща в гр. Стара Загора, като предполагал, че телефона е собственост на обвиняемото лице.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза, извършено е разпознаване на лице, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за множество престъпления против собствеността – кражби, като е осъден 18 пъти на наказание „лишаване от свобода”. По последното осъждане е бил освободен от затвора на 4 август 2017 г. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ст. Загора.