• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  САЩ готвят удар по Сирия, влязоха в сблъсък с Русия в ООН
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  1DE8EA0C-4BC4-40A2-9DE0-5F4AECCCDE59

  Москва продължава да твърди, че химическата атака край Дамаск е провокация

  Американският президент Доналд Тръмп обеща силен отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия, докато западните лидери обмислят какви действия да предприемат.

  „Имаме много военни възможности”, заяви Тръмп. Той добави, че решението ще бъде взето скоро.

  „Взимаме решение как да отговорим на ужасната атака, която беше извършена близо до Дамаск. И ще го изпълним със сила. Няма да кажа кога, защото не обичам да говоря за времето. Но развиваме най-голямата военна сила, която някога сме имали. Не можем да допуснем подобна жестокост”, категоричен беше той.

  Според американски експерти, пожелали анонимност, Вашингтон разработва военни варианти с участието на свои съюзници, които да спрат по-нататъшно използване на химически оръжия в Сирия.

  В Съвета за сигурност на ООН Русия заяви, че атаката е била изфабрикувана и военен отговор от страната на Съединените щати може да има сериозни последици.

  Вашингтон поиска да бъде гласувана нова резолюция, с която да започне разследване за използването на химически оръжия в Сирия. Русия заяви, че няма да подкрепи текста, защото съдържал неприемливи елементи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg