Кметът поздрави Съвета на ректорите по повод 25 години от учредяването му

Мисия София

14-04-2018, 12:49

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тя припомни и конкретни проекти в сферата на екологията, транспорта и културата

"В София има 23 университета и това са почти половината висши училища в България. Това е огромен потенциал и възможност за развитие на нашия град", каза столичният кмет Фандъкова по време на тържествената церемония, предаде Столична община.

"Две са основните насоки и очаквания към университетите. Първата безспорно е подготовката на младите хора. Конкуренцията е огромна, защото студентите днес имат възможност да пътуват и да учат навсякъде в Европа", сподели столичният кмет и изрази убедеността си, че Съветът на ректорите ще се справи с предизвикателството.
Втората задача, която Йорданка Фандъкова очерта е необходимостта от тясно сътрудничество между университетите и институциите при търсенето на най-добрите управленски решения, както и партньорството на учените с бизнеса. Фандъкова припомни и конкретни проекти в сферата на екологията, транспорта и културата, в които Столичната община ползва научния потенциал на висшите училища и БАН.

"Днес Съюзът на ректорите е авторитетна организация, която е натоварена с нелеката задача да отговори на очакванията на обществото да предложи качествено висше образование", посочи още столичния кмет.