• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ученици от Варна с награди в областта на хуманитаристиката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  A8400AA4-811C-4179-BF2D-98FCDEECB904

  Възпитаник на Хуманитарната спечели първо място в Национален литературен конкурс по цитат от стихове на поета Веселин Андреев

  Учениците от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна отново впечатлиха със своите награди в областта на хуманитаристиката.

  Мариян Красимиров Кънчев от XI А клас, профил „Български език и литература“ бе класиран на първо място в Национален литературен конкурс по цитат от стихове на поета Веселин Андреев, в раздел „Поезия“.

  Конкурсът беше иницииран от методическото обединение на учителите по български език и литература в Профилираната английска гимназия „Гео Милев“ – Русе, със съдействието на РУО – Русе и подкрепата на Община Русе.

  Мариян Кънчев е получил Отлична оценка и в Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Той е единственият от Варна и областта, класиран от Националната комисия за проверка на писмените работи, и един от двадесетте единадесетокласници от страната, участвали в Националния кръг на олимпиадата.

  Негов ръководител е Татяна Величкова – учител по български език и литература
  Ученичката Изабела Радославова Иванова от VIІ А клас (паралелка с разширено изучаване на „Български език и литература“) се класира успешно за Националната олимпиада по история и цивилизации с пети резултат (брой точки) от общо 36 класирани от цяла България.

  Неин ръководител е Росен Панайотов – учител по история и цивилизации в училището.

  22830E8C-9F2B-455A-B747-A77EC1CC8D38

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg