Пролетно почистване на Добрич

От 23 април до 29 април

Община град Добрич стартира на 23 април традиционната инициатива за пролетно почистване, която ще продължи до 29 април, включително, под мотото: „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“.

Приканват се гражданите, учебните и здравни заведения, търговски обекти, фирми, производствени предприятия, организации и институции на територията на общината да вземат участие в инициативата, като почистят от трева и отпадъци, прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, производствени сгради, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, крайпътни зони и чешми или замърсени територии в околностите на населените места.

Включете се като заявите участие в стаи № 419 и № 420 в сградата на общината, на тел.: 058/ 604 573, като посочите район на почистване, числеността на вашия екип, телефон и лице за контакт.

Община град Добрич ще осигури чували и ръкавици за всички регистрирани участници, които ще може да получите всеки работен ден от 23 до 26 април 2018 г. в стая № 419 и № 420  в сградата на общинска администрация.

Според спецификата на заявените за почистване райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. Ако почистваната територия е в близост до съдове за смет, събраните отпадъци следва да бъдат оставени добре опаковани на площадката до тях.

Ако желаете да се присъедините към друга група от участници в инициативата, актуална информация на местата за почистване ще публикуваме на интернет страницата на общината, както и в профила ни във Facebook.

Отговорността да живеем, учим или работим в по-подредена и чиста среда е на всеки един от нас! Очакваме в инициативата да се включат тези, за които това има значение!

Община Добрич апелира: Нека през април заедно да почистим нашия град, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове, междублоковите пространства и местата за отдих, за да покажем, че можем да бъдем отговорни.