„Инерком“ нямало да съкращават служители на ЧЕЗ

Политика

17-04-2018, 18:26

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

На заседание на Временната комисия не се разбра нищо ново за сделлката

„Инерком“ обещават да не съкращават служители на ЧЕЗ, след като придобият дружеството. Това стана ясно от изказване на Милена Стоева от компанията, която днес я представляваше по време на заседание на Временната комисия за ЧЕЗ.

„Няма да има съкращение на служители или мениджмънта. Няма да правим резки промени. Говорим с висшето ниво мениджмънт, за да ги запазим всички. Ще надграждаме постигнатото от ЧЕЗ по отношение на служителите, ще инвестираме в тези 3275 служители, за да увеличим подготовката и уменията им.“, заяви Стоева. Тя посочи, че договорите на служителите на компанията са до 2019 г. Освен това обеща, че няма да се преговорят бонусите и увеличенията, които вече са били договорени.

Освен това от „Инеркон“ обявиха, че не са участвали в заявлението на ЧЕЗ с искането на нови по-високи цени от 1 юли. Припомняме ви, че ЧЕЗ искат средно поскъпване на електроенергията с 16 %.

„Сделката ще е след одобряването на цените и няма да имаме отношение и за следващите  3 години ще трябва да го изпълняваме“, заяви още Стоева.

Относно сделката КЗК още не са се произнесли. За сроковете на сделката и начина й на финансиране от компанията не дадоха конкретни отговори, като се позоваха на търговската тайна.

Временната комисия за ЧЕЗ ще внесе проекторешение за удължаване на срока си на работа до 10 май 2018 г. Предложението направи председателят на Комисията Жельо Бойчев в края на заседанието.