• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ученичка от Варна представя Североизточна България на Международен младежки симпозиум в Гърция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Patricia Banova

  Изявата включва мултимедийна презентация, етнографска изложба за региона и разиграване на един от описаните в проекта обичаи и традиции

  „Живите съкровища от пъстрата национална палитра” е проектът, с който ученици от Средно училище „Гео Милев” – Варна спечелиха конкурс, обявен за асоцираните към Юнеско български училища. Разработката е на екип ученици от XI „б” клас.

  Патрисия Банова ще представлява екипа на международния младежки симпозиум, посветен на световното културно наследство в Олимп, Гърция. На форума, който ще се проведе в периода 19-23 април 2018 г. тя ще представи типични за Североизточна България традиции и обичаи. Изявата включва мултимедийна презентация, етнографска изложба за региона и разиграване на един от описаните в проекта обичаи и традиции –Пеперуда, Петльовден, Герман, Олалие и др. Със своето участие тя ще се опита да докаже, че празникът е не само забава, а явление с особен възпитателен заряд и дълбоки корени в миналото.

  Основната идея на проекта, отчитайки неизбежните промени в света, неговата динамичност и мобилност, е че изучаването на празниците, обредите и ритуалите от младите хора е път към запазване и утвърждаване на традиционни общочовешки ценности.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg