• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна участва в пет международни изложения през април
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  81F0A58A-AFEE-43A7-A82F-E53E98A55C55

  …в Киев, Санкт Петербург, Екатеринбург, Баку и Минск

  Община Варна бе представена на пет международни туристически изложения в Киев, Санкт Петербург, Екатеринбург, Баку и Минск през април, съобщиха от дирекция „Туризъм“. Отчетен е голям е интерес към морския ваканционен туризъм, културно-историческия, детския, СПА и уелнес туризма, които са водещи в сектора във Варна и региона. Съотношението добри цени – добро качество на обслужване също са важен фактор, който трайно привлича вниманието на туристите.

  В Киев, Украйна, основното внимание към щанда на Община Варна е било насочено към възможностите за лятна почивка – курортни комплекси, бази за настаняване, море, минерални води, културен живот, историческо наследство, религиозен туризъм, природни и културни забележителности в града и района, както и транспорт до и от морската столица. Гостите от Украйна предпочитат почивка на море, но се наблюдава интерес и към балнеолечението, селския, религиозния и гастрономическия туризъм. От дирекция “Туризъм” уточняват, че през 2017 г. страната ни е посетена от 388 645 украински туристи, като най-активният месец е бил юли.

  На борсата в Минск, Беларус, посетителите са търсили предимно интересни оферти за морски, СПА и балнео-туризъм. Най-голям интерес са предизвикали едноседмичните и двуседмични почивки. Беларуският пазар е с огромен потенциал за Варна, като през миналата година регионът е бил посетен от близо 75 000 туристи. Това лято се очаква увеличение на гостите от Беларус.

  С голям интерес преминаха и изложенията в Санкт Петербург, Екатеринбург и Баку.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg