• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  МУ-Варна ще е домакин на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Заснемане на цял екран 18.4.2018 г. 132518

  Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна е организатор и домакин на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие, който ще се проведе в СОК „Камчия“ на 21 април. Студенти от медицински специалности в 5 български университета и техни състуденти от Гърция ще представят своите творчески умения.

  Ръководството на МУ-Варна дава сцена за изява на художествено-творческата дейност на студенти от МУ-Варна, МУ-София, МУ-Пловдив, МУ-Плевен, Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора и от Университета в Патра, Гърция. Близо 40 са изпълненията, с които над 200 участници ще представят разнообразие от музикални, танцови и артистични стилове. Богата палитра от изпълнения ще пренесат гостите на вълната на фестивалния дух и ще докажат, че освен блестящи медици, студентите крият и неподозирани таланти.

  Участниците във втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие ще ни пренесат чрез танцова фиеста от „Амазонията на Азия“ – Непал до бреговете на Индия и ще ни потопят в мистичния свят на госпъл музиката. Вечните рок класики, най-модерните поп парчета, чувствените танци от сърцето на Латинска Америка са само част от изпълненията в разнообразната програма на фестивала. Чистотата на автентичния български фолклор пък категорично ще затвърди силата на ангелските гласове на родните участници.

  Екипът на МУ-Варна е подготвил редица съпътстващи фестивала занимания за студентите, които да направят преживяването още по-вълнуващо и интересно. Комплимент от организаторите от МУ-Варна е посещение на Астрономически център с планетариум, където желаещите ще могат да присъстват на лекция, изнесена от космонавт. Сред останалите интересни занимания, които се предлагат, са разходка с лодка, посещение на Славянски център и Музей на кристала, както и разнообразни спортни дейности.
  Вход свободен!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg