„Черноморец“ отново събира елита на българското колоездене

Животът

19-04-2018, 18:47

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Състезание по планинско колоездене се провежда в Петрич

Предстои суров сблъсък за Купа Бургас

Колоездачен клуб "Черноморец" продължава традицията с емблематичното състезание Купа Бургас. Единствено по рода си, то съчетава два коло критериума, които ще се проведат в събота и неделя.

Първият етап ще започне в събота от 14 часа при затворен маршрут между входа на Морската градина до "Гъбката" - светофара преди разделението на булевард "Демокрация" - улица "24-ти Черноморски пехотен полк". Обиколката е с дължина 800 метра, а регламентът на състезанието е взаимстван от най-интересната дисциплина в пистовото колоездене - издръжливост чрез отпадане - на всяка обиколка последният преминал финалната линия ще отпада, докато не останат най-добрите, които да оспорят призовите места. Този вид състезание за пръв път се прави на шосе именно по улиците на Бургас, когато преди 4 години колоездачен клуб "Черноморец" прояви смелост и инициативност, за да предложи зрелищна и оригинална надпревара в този формат.

В неделя от 10 часа събитията ще се преместят по алеите на Морската градина, с отправна точка Експозиционен център "Флора". Именно там ще е старт - финалната линия, като обиколката вече ще е с дължина 1400 метра.  Състезателите ще правят спринт на всяка трета обиколка, събирайки точки, а сборът ще определи победителя.

Класиралите се в топ 10 във всеки един от етапите ще получат точки, а носителят на Купа Бургас ще бъде колоездачът с най-много точки от двата дни. Както и при последните три издания, състезанието ще събере повече от 100 колоездачи от цяла България, а зрителите се увеличават прогресивно с всяка следваща година. Очаквайте интересни, но и люти сблъсъци между именити колоездачи, висока скорост и една празнична обстановка на 21 и 22 април, а залогът е Купа Бургас.