Класна стая на открито ще насърчава ученици в Добрич да пазят природата

Мисия Добрич

25-04-2018, 17:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затварят за два дни улица "Йордан Йовков" в Добрич

Проектите за чиста околна среда

Класна стая на открито ще бъде изградена в СУ "Свети Климент Охридски" в Добрич с подкрепата на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. В зеления кът учениците ще спортуват и ще имат уроци, които ще ги насърчават да обичат и пазят природата. За проекта, който получава финансиране от 5000 лева в националния конкурс "За чиста околна среда" на предприятието, съобщиха от общината.
Проектите за чиста околна среда на още две учебни заведения в Добрич са поощрени от ПУДООС. Още през май с помощта и на родителите започва благоустрояването на двора на детската градина "Звездица", в който ще бъдат разположени три нови пързалки, кошчета за разделно събиране на отпадъци, сенници и покривало за пясъчник. Наесен в двора ще бъдат засадени плодни дръвчета и храсти, допълват от общината.
Близо 160 деца в детската градина "Слънчице" ще наблюдават растения и животни в крайградската местност "Дъбовете" и ще изработят играчки от природни материали. Малките изследователи ще подредят електронен албум с хербарии. В рамките на проекта в двора на градината ще бъде оформен лабиринт от цветя за игри по ориентиране.