БФЛА организира програма „Детска атлетика“

Спорт

30-04-2018, 15:27

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Програмата на семинара включва лекционен курс и практическо занимание

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) организира семинар по Програма „Детска атлетика“ за обучение на учители по физическо възпитание и спорт. Програмата е създадена през 2005 година от Международната федерация по лека атлетика и е насочена към поставяне основите на спорта сред деца 6 – 12 години чрез игровия метод.

През 2013 година БФЛА въвежда програмата на територията на България, като за пет година са проведени десетки семинари, демонстрации и са обучени стотици преподаватели и треньори. Програмата на семинара включва лекционен курс и практическо занимание, като в края на обучението участниците ще получат сертификат.

Обучението ще се проведе на 10 май (четвъртък) 2018 година в Спортен комплекс „Бокар“ (бул. „България“, 1618 ж.к. "Манастирски ливади" – Б). Лектор на семинара ще бъде гл. ас. д-р Иванка Кърпарова, дългогодишен преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и треньор по лека атлетика.

Имената на участниците, придружени от информация за име на училище, е-мейл и телефон за връзка, може да подадете на електронна поща [email protected], в срок до 09.05.2018 година.

Примерна програма на семинара:
10:00 – 12:30 ч. – Лекции за запознаване с философията на програмата, правилата на различните упражнения и организация на заниманията по „Детска атлетика”. Изпробване на специализираните уреди от програмата;
13:00 – 15:30 ч. – Практическо занимание с деца на възраст от 6 до 12 години.

Препоръчително е спортно облекло за семинара.