• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Набират доброволци за организацията на Маратон Варна 2018
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Маратон Варна 2017 (21)

  Спортното събитие ще събере професионални спортисти от над петнадесет държави, както и атлети от най-силните нации в маратонското бягане

  Набират доброволци за организирането на „Маратон” Варна 2018. Спортното събитие ще се проведе на 13-и май в морската столица.

  Очакват се състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и атлети от най-силните нации в маратонското бягане – Кения, Етиопия, Мароко. Ще дойдат и професионални спортисти от над петнадесет други държави.

  Освен класическата дистанция от 42,195 км състезанието предлага още три по-леки дисциплини, в които могат да се включат и любители бегачи – 2 км градски крос, 10,5 км и 21 км.

  Всеки, който желае да се включи като доброволец, трябва да попълни този формуляр: https://goo.gl/forms/le2DVcyHhcoearsK2

  Организаторите имат нужда от 3 вида помощници за:

  – обезпечаване на трасето – опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане на трасето и прибиране на лентите;

  – обща работа в базата на събитието;

  – подготвителни работи – раздаване на листовки и подпомагане на записването.

  Необходими са около 130-150 доброволци. Записването става до 9-и май.

  На 8-и и 9-и май от 18:30 часа в Юнашкия салон са организирани срещи за инструктаж, като от екипа на „Маратон Варна” 2018 молят за присъствие на една от двете дати.

  Доброволците се събират в 7:00 ч. сутринта на 13-и май, а старта на маратона е в 10:00 часа.

  Ще има няколко места за събиране на доброволците и всеки ще бъде предварително уведомен по имейл къде трябва да отиде.

  Краят на събитието ще бъде около 15:30 – 16:00 часа.

  Уменията, които са необходими за участие в Маратона като доброволец са желание за един вълнуващ ден и запознанство с много нови хора, както и комуникативност, работа в екип, учтивост, ентусиазъм, усмивка и отговорност към поставените задачи.

  Организаторите осигуряват пакет с храна, брандирана тениска, сертификат, предварителен инструктаж, повод за гордост и ценен опит. При лошо време ще бъдат раздадени дъждобрани. Удобни дрехи и обувки са за препоръчване.

  Доброволците трябва да имат навършени 16 години, а по-малките, които искат да се включат, трябва да са с пълнолетен придружител (родител, треньор, учител).

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg